Hacsapuri

A Péterváron megismert ételek közül, számomra legfinomabb a hacsapuri. Azért nem mondom, hogy orosz, mert amennyire én tudom, vagy grúz, vagy örmény. A hacsapuri sajttal töltött lepénykenyér. Mivel tényleg nagyon szeretem, otthon megpróbáltam rekonstruálni, hogyha majd vége lesz az ösztöndíjnak, ne hiányozzon olyan nagyon. A sajtos-tojásos cékla salátával nem voltam olyan sikeres, úgyhogy arról nem is mesélek.

Szóval a hacsapurihoz kell vagy nagyon vékonyra gyúrt, vagy pedig leveles tészta. Készítek vékony A4-es nagyságú lapokat, vagy köröket. Az egyik felére teszem a sajtot (lehet reszelt, lehet egybe, ahogy tetszik, csak ne keveset), kevés sűrű tejfölt (ez egy kissé rizikós, mert kifolyhat), sót. A tészta másik felével lezárom az egészet, a tetejét megkenem tojássárgájával és aranysárgára sütöm. Hallottam olyat is, hogy tojást ütnek a közepére. Alapvetően bármilyen fűszert lehet belerakni, de az igaziban csak só van. Egészségünkre!

Kategória: Nincs kategorizálva |

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.