Az ablak

Oroszországban a télre igen, de a fűtésre nem lehet panasz. Mindig pontosan kapcsolják be és ki a fűtést. A kollégiumi szobánk azonban a legszélső a folyosón, így egyik oldalról teljesen nyakon csap bennünket a hideg. A jeges levegőáramlást az ablak is nagyban elősegíti. Ugyanis az ablak, nem az a bombabiztosan szigetelt modern nyílászáró, hanem bizony megöregedett fa.

Az első téli éjszakán, olyan hideg volt a szobában, hogy nem tudtam aludni. Forgolódás közben eszembe jutott, hogy létezik olyan ragasztó, aminek az egyik fele szivacs. Másnap elmentem az itteni tescoszerűségbe, ami az “ОКЕЙ”. Ilyet nem találtam. Akkor én most mit csináljak? Még egy éjszakát a jégveremben nem élek túl. Jöttem-mentem a boltban, amikor megvilágosodtam és vettem 30 darab, a szivárvány színeiben pompázó, mosogatószivacsot. Kettévágtuk és azokat tettük az ablakok közé. Tökéletes. Nem szaladgál a szobában vakmerőn, s hívatlanul a hideg. Plusz valljuk be, a fehér szivacsragasztó egyhangúsága helyett mégis csak vidámabb a színes a mosogatószivacs. :)

Kategória: Nincs kategorizálva | 2 hozzászólás

2 hozzászólás a(z) Az ablak bejegyzéshez

  1. Zsuzsa szerint:

    Leleményességből még mindig ötös! Legalább ha kinézel rajta, a színek feledtetik a mögötte lévő lehangoló sötétséget. Esetleg egy vidám napos tájkép az ablakon még fokozza az élményt.
    Erről jut eszembe, rémlik valami egy újságba csomagolós akcióról? :)